A Tempo Magazine | Schaken & Muziek
Redactie

A Tempo is Peter Boel, Martijn Boele en Eric van Reem.

Peter Boel is redacteur en vertaler bij schaakuitgeverij New In Chess en freelance verslaggever bij De Gelderlander. Hij was 13 jaar schaakcolumnist en -rubricist bij De Stentor en schreef in de tijdschriften Schaaknieuws, SchaakMagazine en Matten. Hij is perschef geweest bij het NK schaken en het Euwe Stimulans toernooi, en is dat nog steeds bij het Open NK en het Remco Heite toernooi.
In de beginjaren negentig was Peter zanger en tekstschrijver van het obscure Arnhems/Apeldoornse punkrockbandje Bignose. Als schaker is hij een bescheiden FIDE-meester en vooral een onverbeterlijke optimist. Zijn muzieksmaak is breed maar non-conformistisch.


Martijn Boele is schrijver, ondernemer, muzikant en schaker. Als schrijver heeft hij zich jarenlang toegelegd op poëzie en toneelstukken, maar met de jaren neemt proza een steeds grotere plaats in. Diverse uitgevers hebben de toneelstukken uitgegeven. Met de gedichten heeft hij in talloze periodieken gepubliceerd, zowel digitaal als op papier. Ook viel hij in de prijzen bij meerdere dicht- en voordrachtwedstrijden. Zijn eerste bundel, genaamd 'Schaduwfiguren', werd begin 2011 uitgegeven bij Uitgeverij Kontrast.
Martijn heeft in diverse bands gespeeld, waarvan er niet één serieuze pogingen heeft ondernomen om door te breken. Heden ten dage speelt hij jazz- en klassiek gitaar. Schaaktechnisch heeft hij de acceptabele ratinggrens van 2100 geslecht, maar hij vergaapt zich aan het niveau dat de grote mannen naar de 64 velden brengen.

Eric van Reem werkt voor Lufthansa en de Star Alliance op het vliegveld in Franfurt als controller. Daarnaast schrijft Eric voor verschillende schaaktijdschriften en schaakwebsites in het Nederlands, Duits en Engels. Zijn stukken zijn o.a. verschenen in New in Chess, Matten, Schaakmagazine, Schaaknieuws, Schach Magazin 64 en The New Indian Express en online o.a. op ChessBase, Chess Tigers en ChessVibes. Over zijn avonturen als begeleider van Vishy Anand tijdens zijn matches om het wereldkampioenschap schrijft Eric in eigenzinnige achter-de schermen blogs als www.mateinchennai.com.  Zijn meest recente project op schaakgebied is www.chessintweets.com, waarin uit Twitter meldingen een samenhangend verhaal wordt samengesteld. Eric is virtuoos op de plastic Guitar Hero gitaar. En gitaren, ja, die horen er naar zijn muzikale smaak altijd bij. Het liefst lekker hard.